3.6.17

MISIJA ZAVRŠENA: Miroslav Đukić dve godine u Partizanu!


Crno-beli dobili trenera, promocija u ponedeljak, bonusi za plasman u Ligu šampiona

Misija je završena. I to uspešno. Miroslav Đukić novi je trener Partizana!

Posle deset godina, nekadašnji reprezentativac vraća se u Humsku 1 da završi započeti posao, pošto su ga čelnici crno-belih, Miloš Vazura i Ivica Iliev ubedili da sedne na klupu, upražnjenu iznenadnim odlaskom Marka Nikolića u Videoton.

Ugovor će biti potpisan na dve godine, saznaje MOZZART Sport.

Pregovori između Ilieva, Vazure i Đukića vođeni su sinoć u Barseloni. Od prvog trenutka postojala je ogromna želja obe strane da dođe do saradnje i posle detaljnog plana koji je beogradska delegacija iznela 51-godišnjem stručnjaku prihvatio je da ponovo sedne za komande Parnog valjka, koji je napustio u ziu 2007.

Sva trojica se vraćaju u Beograd u ponedeljak, a za 15 časova tog 5. juna zakazana je promocija na stadionu u Humsku 1.

Sve se odigralo munjevitom brzinom. Zatečen odlukom Marka Nikolića da posle duple krune prihvati ponudu Videotona, Partizan se dao u potragu za njegovim naslednikom. U prvi mah činilo se da će to biti Ilija Stolica, njegove šanse su u sredu procenjene na 99 odsto, ali kad su crno-belima počele da se otvaraju opcije odložili su pregovore sa aktuelnim strategom Voždovca i opredelili se za daleko zvučnije ime. U petak su otputovali za Španiju, Đukić je iz svoje Valensije krenuo put Barselone, gde je upriličen sastanak i na njemu je promenio stav kojeg se držao godinama, da se ne vraća u srpski fudbal.

Na tu promenu uticao je i višečasovni razgovor u kome je sportski direktor Ivica Iliev izložio strategiju kako da se napadne Liga šampiona, koji igrači bi trebalo da ostanu, makar do kraja kvalifikacija, a na kojim pozicijama je crno-belima potrebno osveženje. Đukić je sve to saslušao, pruzvratio svojom vizijom fudbala i s obzirom da je od prvog trenutka bio „zagrejan“da završi posao, prekinut pre deset godina (otišao na polusezoni, a bez šanse da se oproba u Evropi), odlučio je da prihvati tu sportsku priču.

Za kraj je ostalo da sa Milošem Vazurom utanači finansijske detalje saradnje. Što nije bilo nimalo lako. Saznajemo da je u pregovorima Đukić postavio uslove koji su za prilike u srpskom fudbalu ogromni, ali da je generalni direktor Partizana uspeo da „spusti“ početnu cifru. Za uzvrat, novom treneru obećane su visoke premije u slučaju plasmana u Ligu šampiona i tad je pao konačni dogovor.

Na zadovoljstvo Grobara.

Nema komentara:

Objavi komentar